Legalább két évszakon keresztül viseljük nap mint nap, ezért fontos, hogy kezelni is tudjuk. Sokaknak nyűg, mások viszont imádják. Főleg a nagy, pihe-puha fajtát, ami megvéd nem csak a hidegtől, de bevethető védvonal a jó kis másnapokon vagy a szimplán csak nyomi napokon is.

13 pontban gyűjtöttem össze azokat a praktikákat, amik segítséget, de legalább támpontot adhatnak akkor, amikor legközelebb pulóvert vásárolsz magadnak, vagy a már meglévőket szeretnéd egy kicsit megpimpelni, a változatosság kedvéért.

1

Az oversize pulcsikkal mindig óvatosan kell bánni. Nagyon kényelmes viselet, jó benne elrejtőzni, azonban eltünteti a formákat és plusz kilókat generál.

Jól kompenzálja az oversize formátlanságát a skinny nadrág és sokat segíthet, ha a pulcsiban van egy kis aszimmetria, ami optikailag nyújtja az alakot.

2

Amennyiben nem szeretnél magadra plusz kilókat pakolni, vagy éppen a felsőtested karcsúsítása a cél, mindenképp kerüld a fodorral díszített, a plüss illetve a vastag fonalból kötött pulcsikat is. Ezek ugyanis zömökebbé teszik a felsőtestet.

Ilyenkor a legbiztosabb, ha letisztult stílusú, vékony fonalból készített darabokat viselsz.

3

Annak érdekében, hogy pulóverben is formás maradj, annak hosszára is figyelni kell.

Szerintem általánosságban a derék és a csípő között véget érő hossz az ideális választás. Erre bíztatom a körte alkatú hölgyeket is. Hagyjátok nyugodtan szabadon a kerekded formákat, sokkal klasszabban fogtok mutatni a plusz pulcsi réteg nélkül.

Abban az esetben azonban, ha takarni szeretnéd a pocakod, nyugodtan válassz az érzékeny terület elfedésére alkalmas hosszúságú darabot.

4

Ahhoz, hogy szép legyen a formája és ne csak lógjon rajtad, a legideálisabb választás az olyan pulcsi, aminek az ujja és az alja szűk paszpóllal végződik.

A csípőig érő, formátlan aljú pulcsik senkin nem mutatnak igazán szépen, inkább csak lógnak a viselőjén, ráerősítenek a csípőre és eltüntetik a derekat. Ugyanezen okból (és nekem egyébként is) felejtősek az ing- vagy blúzbetéttel készült pulóverek is.

5

Amennyiben mégis megtetszik egy tengő-lengő aljú pulóver, viseld betűrve. Amennyiben nagyon vékony vagy, jól mutathat a körkörös betűrés, de ez függ a nadrág anyagától és a derékrész kialakításától is. Szóval necc. Én a magam részéről maradok a kép szerinti módszernél.

6

Csakis puha pulcsit válassz. Én mindig a nyakamon tesztelem őket, ha ott nem szúr, máshol se fog.

7

Lehetőség szerint az évszaktípusodnak megfelelő színű pulóvert válassz.

Ha még nem tudod, melyik színskála áll neked igazán jól, keress meg.

8

Nem mindegy az sem, milyen a pulóver nyaki részének kialakítása. Télen a legpraktikusabb a garbó, azonban ha a felsőtest nyújtása a célod, inkább V kivágásút válassz.

9

Ha mégis a magas nyak mellett döntesz, viseld hosszan lelógó nyaklánccal, mert az vizuálisan nyújtja a felsőtestet, így kompenzálja a zárt, magas nyaki rész által okozott tömör hatást.

10

A legegyszerűbb útja az uncsi pulcsi szofisztikálásának, ha nem sima pólóval, hanem blúzzal vagy inggel viseled. A kitűrt gallér ugyanis nagyon csincsi.

11

Elég nagy menőség manapság a különálló csipkegallér, körgallér. Amennyiben túl konzervatívnak érzed, válassz ékszergallért.

12

Bross? Igen!
Szuper klasszik? Igen!
Nagyon adja? Adogatja!

Van egy hely a városban. Egyedi és imádnivaló, mint egy igazi szerelemgyermek. Ha igazán menő kiegészítőkre vágysz és értékeled a valódi vintage (azaz nem retró és nem second hand) cuccokat, mindenképp látogass el ide.

13

És végül, de nem utolsó sorban: férfi ruhatárból is megengedett csenni!