Semmi bajom a karácsonykor elharapódzó csúnya pulcsi őrülettel, és tényleg semmi kifogásom a körmökre applikált miniatűr karácsonyfák, puttonyos télapók és rénszarvas fejek ellen sem.

Egyszerűen csak annyi, hogy én ezt a vonalat ezen a karácsonyon (is) kihagyom.

Minden évben van bennem egyfajta törekvés arra, hogy a karácsonyt és már annak előkészületeit is minél stresszmentesebben élhessem meg. Nagyon szeretem ezt az időszakot, és ezért komoly melót fektetek abba, hogy úgy tölthessem, ahogy én szeretném: nyugodtságban, jó hangulatban, mindenféle kényszer és elvárás nélkül, ezt-azt kortyolgatva olyan emberek társaságában, akiknek a közelsége megnyugtat és jókedvre derít. Mert ettől simulnak a ráncok, nem a botoxtól.

Tudtátok, hogy ez az év legstresszesebb időszaka? És azt, hogy ezt nagyobb részben magunknak köszönhetjük azzal, hogy rengetek terhet pakolunk a saját vállunkra? A „ki, mikor, kinél, mit eszik -, és ami a legfontosabb, hogy miért csak ennyit, egyél még, miért nem eszel, nem ízlik?” megszervezése már önmagában kiborító, és emellett még ki kell pipálni az ajándéklistát, a bevásárlólistát, lakást kell dekorálni, karácsonyfát beszerezni, és be kell rakatni a dauert is, mert ugye ilyenkor még szépnek is kell lenni…a legszebbnek az évben.

És igen, ez az erőlködés bizony meglátszik rajtunk, amikor 24-én beesünk a fa alá.

A természetes bájt eltakarja az autentikusnak hitt karácsonyi hacuka, amin minden piros és csillogó.

Nem hiszek „a kevesebb több” feltétlen igazában, de ha karácsonyi stylingról van szó, én egyértelműen a letisztultságot és az eleganciát választom.

Ennek jegyében válogattam össze négy olyan szettet, amik azon túl, hogy illenek az ünnepi hangulathoz, kényelmesek és csinosak is.

Gyertek a képekhez, mutatom!

Az otthon kényelme és a karácsony hangulata egyesül ebben az összeállításban.

Az első szettem egy extra magas derekú fehér farmer és egy pihe-puha fehér, aranyszálakkal átszőtt, kötött pulóver.

 

Karácsonyi fülbevaló

A szett ékszere a karácsonyfadíszre emlékeztető fülbevaló. Ez a karácsonyra történő diszkrét utalás éppen elegendő és nem trollkodja szét a visszafogott, tiszta összhatást.

Karácsonyi fehér szett
Karácsonyi smink

Alapsmink egy kis extrával. Pár fehér csík a szemöldökbe és/vagy a szempillára, és meg is vagy. Arra vigyázz, hogy ne túlozd el!

Karácsonyi manikűr

A fehér baby bummer az új francia! Nem hivalkodó, ellenben feltűnően szép és ápolt kezeket külcsönöz.
És nem utolsó sorban, mindenhez kitűnően illik.

Fehér, bézs és arany. Mindenhol, minden időben megállja a helyét.

Az elegáns ékszer, a rövid szőrű camel kabát, a fehér garbó, a csizma és a kényelmes jogging kombinációja a legtöbb ünnepi szituációt kiszolgálja. Ebben a szettben kényelmesen heverészhetünk a kanapén a karácsonyi vacsora után, kúszhatunk a gyerekekkel együtt a padlón, tehetünk eleget baráti vagy családi meghívásoknak, és akár vendégségből hazafelé még egy jó kis belvárosi helyszínre is betérhetünk, csak hogy ne érjen olyan hamar véget a jó kis kari este.

Karácsonyi elegáns szett
Fülbevaló

Ékszer szettben…IGEN! Volt idő, amikor régimódinak számított, de ideje ezen is túllendülni végre.

A garbóhoz a hosszú, nagy, lógó fülbevalók helyett inkább rövid/pont fülbevalót válassz. Jellemzően jobban mutat, hiszen a nyakadban már eleve ott a garbónyak, és a kettő együtt már túl tömörré teheti ezt a területet. Nem mellesleg kényelmetlen is lehet, mert könnyen összeakadhatnak. (Persze van, akinek ez a kombó is szuperül áll.)

A zárt felsőkhöz ideális választás a hosszan lelógó nyaklánc, mert vizuálisan nyújtja a felsőtestet, így kompenzálja a pulóver zárt, magas nyaka által okozott tömör hatást.

Opera nyaklánc

Ez a ruha már kevésbé diszkrét, ennek ellenére sem kell benne feszülni, mivel kellemes bősége és lágy esése miatt kényelmes mozgásteret biztosít.

Igazi kimenős szettke, akár szilveszterre is, főleg ha lecseréljük a csizmát egy tűsarkúra. A magam részéről, 20 fok alatt marad a csizmi.

(Ezt csak így zárójelben merem mondani: ezt a ruhát tavasszal-nyáron melegítőfelsővel és sportcipővel hordom, és úgy imádom a legjobban!)

Szilveszteri outfit

Nekem ez a ruha önmagában is éppen elég fényes és feltűnő, ezért nem kíván többet a szemem ennél az aprócska ezüst nyakláncnál. Egyébként egy nyakra simuló nyaklánccal sem mutatna rosszul, szerintem.

Nagy menőség manapság a rétegelés, és a hideg idő is indokolja a téliesítést, szóval teljes nyugalommal aláöltözhető. Amennyiben a garbó mellett döntenél, maradjon a csizma, máskülönben felborul az egyensúly.

Nyaklánc, designer
Rétegelés, garbó

Az idei karácsony nagy kedvence nálam ez az MZF királykék szatén midi ruha. Klasszikus sztíló annyiban, hogy a felső rész szűkre szabott, karcsúsított, szépen formázza a derékrészt, illetve a hosszú ujjak diszkrét szélességű mandzsettával végződnek. Ami érdekessé teszi, az a bájos, fodros, álló körgallér (köv. oldal) és a szoknya rész vagány aszimmetriája közötti kontraszt. Egy ilyen ruha rengeteg lehetőséget rejt, még hallotok róla!

Ez a szín mindenkinek, aki ezt a cikket olvassa, jól fog állni, szóval válasszátok teljes lelki nyugalommal.

MZF kék szatén ruha
Statement fülbevaló

Attól még, hogy szaténba bújunk, nem feltétlenül kell finomkodni. A ruha klasszikus szabása, szín és anyagválasztása nagyon jó elbírja a vadabb ékszerválasztást. Remek praktika arra, hogy egy ruhából miként lehet különböző stílusú és akár különböző alkalomra illő megjelenést varázsolni.
Amennyiben hozzám hasonlóan hideg a színtípusod ezüst, ha viszont meleg, arany ékszert válassz hozzá.

Gyerekkorom óta kedvencem a gyöngy. Életem első saját pénzen megvásárolt ékszere egy gyöngy fülbevaló volt és évekig hordtam nap mint nap. Ez itt pedig a nagymamám öröksége.
A gyöngy annak ellenére, hogy mennyire finom kis jószág, igen erőteljes stílust képvisel. Egy farmer&póló&doresz összeállítást is képes nőiessé, elegánssá lágyítani. Ennek ellenére nagyon kevesen viselitek. Tudom, mert figyellek benneteket. 😉

Gyöngy fülbevaló