Január végén 5 napot töltöttem Lisszabonban. Ebben a cikkben megmutatom nektek, hogy milyen ruhadarabokat vittem magammal az útra ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

Előrebocsátom, kifejezetten nehéz eset vagyok, mivel abszolút érzelmi alapon öltözködök. Ezért nálam nem is válnak be olyan praktikák, mint például „a reggeli készülődést megkönnyítendő, minden este készítsd elő a következő napi szettedet”. Richtig nem kell reggel, ami este még igen, szóval emiatt, amikor pakolni kell, mindig egy kicsit megzavarodok.

Na de hisztivel nem jutunk előrébb, íme azok a szempontok, amikhez tartottam magam a kis lisszaboni bőröndkollekcióm összeállításakor.

 • Annyi szett, ahány nap, plusz egy, azaz összesen hat szettre volt szükség. A plusz egy a biztonsági szett, sose lehet tudni, bármi történhet, amiért kétszer kell egy nap átöltözni…
 • Amire minden utazás alkalmával, tehát általánosságban odafigyelek az az, hogy alapvetően csak olyan darabokat pakolok be, amiket ismerek és beváltak. Így elkerülhető, hogy egy szúrós pulóver, egy kényelmetlen cipő, nadrág vagy egy csikálós harisnya megcsinálja a napot.
 • Mivel a program városnézés, nyilván legyen MINDEN darab kényelmes, praktikus.
 • Nem mindegy a bőrönd súlya sem, ezért legyen minden darab egymással jól kombinálható.
 • Legyenek a stükkök karakteresek, így nem lesz unalmas a szett.

Mivel fagyos télből utaztam kora tavaszba, olyan kabátot kellett választanom, ami mindkét körülményhez jól alakítható. Erre a sötétkék gyapjúkabátra esett a választásom, mert önmagában nem túl meleg, azonban jól aláöltözhető. A kabát A vonalú és sötétkék, ezért mindennel jól néz ki. A gallér felállítható, így praktikus a szeles óceánparti sétákon. Megspórolható a sál, ami sokszor nyűg.

És akkor íme a listám

Aljak

 • párduc ceruza szoknya
 • fekete trapéz nadrág
 • fekete textilbőr skinny

Ruhák

 • fekete ruha
 • virágos ruha
 • kezeslábas

Felsők

 • 3 póló
 • leopárd kiskabát
 • fekete garbó
 • fekete kisdzseki
 • ballonkabát (A ballon egyébként nem került be a bőröndbe, azt utazás alatt a gyapjúkabát alatt pulóver helyett viseltem. Így nem foglalt helyet és nem jelentett plusz kilókat a mérlegelésnél.)

Cipő esetében is alapkövetelmény, hogy minden szetthez passzoljon. Általában két pár cipőt viszek magammal egyrészt azért, hogy legyen biztonsági tartalék, másrészt úgy tudom, hogy nem ajánlott hosszútávon ugyanabban a cipőben gyalogolni napokig. A lábnak ideális megoldás, ha naponta/pár naponta cserélgetjük a lábbeliket. Én most nem cserélgettem, mert ez a chunky szuper kényelmes volt. Jól tartja a lábamat, azaz nem csúszkál benne a lábfejem és a vastagabb talprész miatt egyáltalán nem fáradt el a lábfejem/talpam. (Ilyen alkalmakra sose válassz vékony talpú cipőt, mert nap végére besírsz.)

Az első nap párducmintás ceruzaszoknyában és rózsaszín yukka pulóverben menőztem.

A második napé volt a fekete textilbőr skinny és a fekete garbó megunhatatlan klasszikus kombinációja. A szettnek a fehér cipő és a fehér gyöngy kiegészítők adnak keretet.

A harmadik nap volt a kedvenc napom. Mivel különösen meleg volt aznap, ezért úgy döntöttem, hogy a gyapjúkabátot erre a kataszegedi ballonra cserélem. Hogy tutira ne fázzak, a fekete maxi és szintén kataszegedi ruha alá fekete garbót és fekete textikbőr skinnyt vettem. A ruha fölé egy fekete rövid kabátka is került, így több rétegnyi lehetőségem volt a hőfokszabályozásra. Nagyon király egyébként ez a ballon, annyira szép és finom a cucc, hogy ruhaként is hordható.

A negyedik nap a fekete trapéz nadrágot és a leomintás kabátkámat vettem fel. Ez a minta, illetve az állatminta általában elég megosztó, sokan kibuknak tőle. Én nagyon bírom…

Az ötödik napon visszatért a yukka pulcsi kezeslábassal. Utóbbi egyébként hálás darab, hiszen egymagában is egy komplett szett. Ezt a pulcsit pedig különösen imádom. Finom puha és a szín-anyag együtt olyan könnyedséget és vidámságot hordoz, ami ragadós. Erről a kis birka imitációról már egy insta posztomban is írtam, csekkold, ha megtetszett.

A kabátom ugyan jól véd a széltől, én azért magammal vittem egy sálat is. Itthon fagyok voltak, amikor elindultam, de a repülőn és az óceánparton is jó szolgálatot tett. Aki fázós, annak mindig jól jön, nem kérdés.

Hát így gazdálkodtam a bőröndruhatárból. Súlyra nem érte el a 10 kg-ot sem, és a tények alapján azt kell mondanom, még így is túlpakoltam magam, hiszen még rejlett pár kombinációs lehetőség a magammal vitt cuccokban. De nekem erre a többletre szükségem van… hogy megmaradjon a választás szabadsága, mert így érzem jól magam.

Alapigazság, hogy világot látni maga a csoda. A hétköznapi élettől való eltávolodás segít önmagunk megismerésében, az új út megtalálásában, és nem utolsósorban akként pezsdíti fel a kreativitást, mint BB pezsgőt a parasztbusz.

Erre bizonyíték a képen látható póz. Én fejlesztettem, teljesen új, szerintem még senki sem próbálta előttem.

Próbáld ki Te is és küldd el nekem a képet, 1 órás konzultációt kaphatsz érte ajándékba.