Mezőfi Andi, az MZF márka alapítója, divattervező, 2019. nyarán új kollekciót dobott piacra, ami az eddig megszokottól eltérően most nem ruhákból, hanem egyedi tervezésű, bőrből készült cipőkből áll. A tavaszi-nyári kollekció azonos fazonú, öt színből megalkotott kreáció, melynek darabjai név szerint: Menta, Menta Aqua, Coral, Blue Hologram és Baby Pink Holo.

Gyengém a kényelmes lábbeli, az egyediség és a magyar márka, ezért kicsit jobban utána mentem ennek a sztorinak. Felkerestem a tervezőt, feltettem neki pár kérdést és testközelből csekkoltam a cipőket.

Megtudtam, hogy a márka profilbővülése és a cipőkollekció megszületése alapvetően a tervező kreatív útkeresésének az eredménye. Az MZF ruhák esetében a vásárlói érdeklődés jellemzően a basic darabokra korlátozódik, így a cipőtervezés lehet az az út, amin a fantázia kiteljesedhet, a „vadabb” ötletek megvalósulhatnak.

A ruhatervezés tehát marad, senkinek nem kell lemondania kedvenc, már jól ismert MZF darabjairól.

„Nem szeretnék tömegcikket előállítani, ennek pont ez a lényege!”

Mezőfi Andi elmondta, hogy a legfőbb cél az egyediség megőrzése és a minőség folyamatos fejlesztése. Ennek megfelelően a márka megújulása minden szezonra borítékolható. Azon túl, hogy a meglévő fazonokból várható, illetve a nagy érdeklődésre tekintettel már van is utángyártás, az új kollekció darabjai között mindig lesz olyan, ami a régihez képest kissé megújul, illetve számíthatunk teljesen új fazonokra is.

Az őszi kollekció megjelenése októberre várható.

Ami szerintem vásárlói oldalról izgalmas lehetőség, hogy az adott fazonok egyedi színvariációban külön is megrendelhetők; így egy kicsit mi is részesei lehetünk a tervezésnek. (Ebben az esetben azonban számolni kell azzal, hogy az egyedi gyártás időigényes és többletköltséggel jár.)

A kollekció a kényelmet és a minőséget képviseli. Stílusa alapvetően sportos, azonban a kecses vonalvezetés, a felsőrész kialakítása és a finom színválasztás miatt mindenképpen nagyon nőies. Ez a laza, de elegáns megjelenés pedig jól kombinálható különböző stílusú öltözékekkel.

A sportos ruha összeállításoknál, a farmer&póló kombinációnál leragadni szigorúan tilos!

Az én kedvencem a Coral cipő, ami a magas derekú, lágy esésű, virágmintás nadrággal és a flitteres fehér felsővel kombinálva KÉNYELMES és CSINOS buliszett.

Hétköznapi viseletnek is tökéletes akár munkahelyre is (kivéve dress code esetén), csak cseréld le a flitterest egy sima fehér pólóra vagy blúzra.

Hűvösebb napokon akár blézerrel, akár kardigánnal vagy pulóverrel is viselheted.

Az elegáns, romantikus fehér ruha az MZF cipővel a kedvencem. Kényelmes és nőies.

A corall miatt fontos, hogy a ruha színe a cipővel harmóniában álljon, és hagyja érvényesülni azt. Szerintem ehhez a legjobb választás a fehér, ami visszaköszön a cipőtalp oldalán, így keretet ad az összeállításnak, és nem vonja el a figyelmet a cipőről sem.

Erre minden színes cipőnél érdemes odafigyelni.

És ha már nem szeretnél csipkerózsikának öltözni, kapj fel egy melegítő felsőt.

A „sportcipő mindenhez” alap, ezért még egy szatén ruhához is simán bevállalhatod. A szatén felületén könnyen megcsúszik a napfény, emiatt határozottan esti viseletre ajánlom.

Az utolsó szettben a Coral cipőhöz az idei évben igen népszerű culotte nadrágot és egy fehér, flamingó mintájú pólót választottam. Kényelmes, bájos és trendi viselet.

(Virágot ölelgetni nem kötelező.)

És végül két praktikus dolog!

Amennyiben megrendelnéd: www.mzffashion.hu

Amennyiben szívesen felpróbálnád:  NoBorder Szalon, 1074 Budapest, Hársfa u. 29.

Itt, ha szerencséd van, még Andival is összefuthatsz.

Hársfa utca 29 1074 Budapest Hungary